Vandaag raakte bekend dat er een openbaar onderzoek loopt voor twee panden op de Rogierlaan in Oostende het betreft huisnummers 5 & 7.

Er loopt een aanvraag tot het bouwen van een appartement na het slopen van twee burgerhuizen uit de Belle Epoque in de Rogierlaan, beide vlak over het Atheneum. Daar moesten de laatste jaren meerdere herenhuizen plaatsmaken voor de bouw van appartementen.

Dement verontwaardigd

De Rogierlaan stond vroeger vol met statige burgerhuizen waarvan er vandaag nog maar enkele overblijven. Het zijn de laatste getuigen uit een belangrijk moment in onze geschiedenis. We hopen echt dat de sloopwoede stopt en dat het nieuwe stadsbestuur eindelijk een duidelijk signaal zal geven. In het bestuursakkoord verklaarden ze immers dat de Stad Oostende zich meer zal inzetten op erfgoed en herbestemming: “we behoeden erfgoed voor afbraak”.

Niettemin raden wij aan om een bezwaarschrift in te dienen. Info bij Dement info@dementoostende.be, en later deze week op FB.

Beide Neoclassicistisch breedhuizen van rond 1900 werden opgenomen in de Vlaamse inventaris voor Onroerend Erfgoed, en zijn dus als waardevol te beschouwen.

Geef een reactie