Sinds een paar weken is er onder buurtbewoners dichtbij het bosje en de “zeevaartschool” commotie ontstaan over een nieuwe hoogbouw die daar zal worden ingeplant.

Buurtbewoners van de residenties Marina en Bootsman hebben zich verenigd en zijn niet te spreken over een nieuwbouw die ingeplant zal worden op een leegstaand perceel. Ze zijn ervan overtuigd dat ze hun zicht zullen verliezen en dat er veel meer schaduw zal zijn.

De plannen kwamen voor de buurtbewoners als een verassing, volgens hen was het stuk bouwgrond initieel ingekleurd als een groenzone en werd dat in alle stilte veranderd naar bouwgrond.

Uit protest hangen er aan het gebouw een aantal zwarte vlaggen en ze trekken ook naar bevoegd schepen Kurt Claeys. Met 58 handtekeningen zijn ze naar alle mogelijke instanties gestapt om de bouw tegen te houden.

Alles conform de regels

Volgens Kurt Claeys is er geen vuiltje aan de lucht, hij laat aan Focus WTV weten dat alles conform de normen voor het RUP Hazegras werd uitgevoerd”. Het stuk grond waarover het gaat is bovendien eigendom van een privé-persoon.

Op het stuk komt een appartementsgebouw van elf verdiepingen met daarin 35 units. De aanvraag werd ingediend en goedgekeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in