Nu de afbraak van de oude Hotelschool aan het station van Oostende achter de rug is kan men starten met de echte werken. Op die plaats komt Sky Tower dat is een woontoren die de skyline van Oostende danig zal doen veranderen, de toren wordt honderd meter hoog.

De bouw van de eerste en hoogste toren is nu officieel van start gegaan, de nodige kranen werden aangebracht en de werken gaan nu echt van start. De toren maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject Sky District er komen later nog woontorens bij in diezelfde buurt.

foto: Vastgoedgroep Degroote

De bouw van de eerste toren zal naar verwachting twee jaar gaan duren en tegen eind 2022 moeten de eerste bewoners al kerstmis kunnen vieren in hun appartement. Het project is in handen van vastgoedgroep Degroote.

In het gebouw komt ook een hotel met 120 kamers. De bovenste verdieping zal toegankelijk zijn daar komt een restaurant met ongetwijfeld een fantastisch zicht.

foto: Stefaan Degezelle

Op de site van de hotelschool aan het station bouwt Vastgoedgroep Degroote eveneens met een 500-tal woonappartementen, 3.000 m2 kantoorruimte, een viersterrenhotel met 120 kamers, 2.000 m2 residentieel ondersteunende winkels en een groot plein. 

Voorts komt er nog een ondergrondse rotatieparking met een 150-tal plaatsen en een ruime residentiële ondergrondse parking van een 500-tal plaatsen. Ook is een fietsparking van 2.000 plaatsen voorzien voor bewoners en bezoekers. 

Dit bericht werd U aangeboden door:

Afbeelding kan het volgende bevatten: ijs en eten, de tekst 'Seamen Een site die blijft plakken'

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in