Vanmorgen verscheen in KW.Be een artikel waaruit blijkt dat Groep Versluys zes bouwvergunningen voor appartementsgebouwen op de Oosteroever vernietigd ziet worden. Twee van de appartementsgebouwen zijn nu al in aanbouw. De werken werden stilgelegd.

Afbeeldingsresultaat voor ensor tower

Het waren buurtbewoners die bezwaar hadden ingediend tegen de zes bouwvergunningen en die kregen op 1 oktober gelijk van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Eén man had er zijn missie van gemaakt om de bouwvergunningen te vernietigen. Hiervoor werden een hele resem bezwaren ingediend.

Kurt Claeys (Open VLD) zit verveeld met de zaak, in KW.BE vertelt hij “De deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft niet beoordeeld of de maximumoppervlakte aan handelszaken overschreden wordt. Hierdoor worden de bouwvergunningen vernietigd”.

Ensor Tower moest prestigeproject worden

De werken aan de Ensor Tower werden nu dus stilgelegd. Het was het stadsbestuur van Oostende dat initieel de bouwvergunningen had toegekend.

Afbeeldingsresultaat voor ensor tower

De zes projecten waarvoor de bouwvergunning nu werd vernietigd zijn: Enso Tower, Spilliaert Tower, One Baelskaai, Trinity Tower en Oostkaai 2. Deze zes projecten zouden goed zijn voor 373 appartementen op de Oosteroever.

En nu?

De deputatie moet nu een nieuwe beslissing nemen dat zou binnen de vier maand moeten gebeuren maar volgens Kurt Claeys zou het sneller kunnen gaan omwille van het grote economische belang….

Bij Groep Versluys zullen ze in elk geval niet kunnen lachen met de opgelopen vertragingen.

Wordt vervolgd.

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste al het nieuws uit Oostende direct op je smartphone? Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in