Politie Oostende voert momenteel gerichte controles uit naar de veiligheid van werven. Is de werf goed aangeduid, is ze veilig afgesloten, is er voldoende doorgang voor fietsers en voetgangers… In september werd er nog gesensibiliseerd, vanaf deze maand mogen overtreders boetes verwachten.

In de maand september organiseerde de Lokale Politie van Oostende preventieve controles op werven in Oostende. Verkeersveiligheid is een heikel punt dat Stad Oostende en de politie samen wensen aan te pakken, conform het bestuursakkoord en de prioriteiten bepaald in het zonaal veiligheidsplan 2020-2025.

Van de 31 bezochte werven, waren er toen slechts 5 conform de wetgeving. Boetes werden nog niet uitgedeeld, want september was een sensibiliseringsmaand. Begin oktober ontvingen alle aannemers een mail waarin de extra controles aangekondigd werden. Sensibilisering en preventie zijn nu afgelopen. Vanaf deze maand volgen er boetes na een overtreding.

Te veel werven niet volledig in orde

De eerste grote controleactie vond plaats op maandag 5 oktober waarbij 22 werven in Oostende gecontroleerd werden op signalisatie en veiligheid. Hiervan waren er slechts 7 volledig in orde.  

Het zonaal veiligheidsplan van de politie Oostende is opgemaakt in samenspraak met burgers, sleutelfiguren, schepenen en de burgemeester. De verkeersveiligheid verhogen is één van de topprioriteiten in dat plan. Het is belangrijk voor de veiligheid van de zwakke weggebruiker dat werken in onze stad correct aangeduid en omleidingen goed gesignaleerd worden.

Inbreuken

De belangrijkste inbreuken waarop er gecontroleerd wordt voor een veiligere mobiliteit in Oostende zijn:

  • Er is voldoende doorgang voor de zwakke weggebruiker
  • Er is voldoende verlichting en signalisatie aanwezig
  • Het parkeerverbod is correct aangeduid
  • De werfzone is goed afgesloten
  • Er is een vergunning afgeleverd voor het uitoefenen van de werken
  • De vergunning is aanwezig op de werf

Hoe maken we de website en app van Het Ostends Nieuws nog beter?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in