De Stad, de Lokale Politie en de Sociale Noodlijn ontvangen heel wat vragen over verhuizen tijdens de coronamaatregelen. Verhuizen is nog steeds mogelijk. Als het mogelijk is, raden we je echter aan om de verhuis uit te stellen.

Verhuizen wordt beschouwd als een essentiële verplaatsing en blijft nog steeds mogelijk. Respecteer daarbij steeds de hygiënevoorschriften en bewaar een gepaste afstand van elkaar (minstens 1,5 meter). Als je naast de gezinsleden hulp krijgt van iemand waarmee je niet onder hetzelfde dak woont, mag er maximum 1 persoon helpen.

Een andere optie is om voor de volledige verhuis gebruik te maken van een verhuisfirma. Daarbij is het belangrijk om te onthouden dat je de firma niet mag helpen.

Twijfel je? Neem dan contact op met de corona-infolijn van de federale overheid op het nummer 0800 14 689.

Als je de verhuis kan uitstellen, raden we je aan dit te doen. 

1 REACTIE

  1. Ben net zelf naar Oostende verhuist, juist voor de coronamaatregelen in gingen.

    Maar door die maatregelen komt de wijkagent momenteel niet langs om vast te stellen dat je effectief verblijft op het nieuwe adres. Dat betekent ook dat je momenteel niet in staat bent om een bewonerskaart aan te vragen om je voertuig te parkeren zonder om de paar uur een ticket voor de ruit te plaatsen.

    Na veel rondvragen is het uiteindelijk via het kabinet van de schepen van mobiliteit gelukt om een tijdelijke bewonerskaart te verkrijgen, waarmee je kan parkeren in de eigen zone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in