Op zondag 5 januari 2020 vanaf 11.00 uur zijn alle Oostendenaars welkom op het Wapenplein om samen te klinken op het nieuwe jaar met een gratis warm of koud drankje.

Stad Oostende denkt aan het milieu en werkt daarom met herbruikbare bekers. Je betaalt 1 euro waarborg voor je beker aan de bekerchalet. De jeton die je daar krijgt, kan je inruilen voor een drankje aan één van de drankstanden. Na de receptie kan je je lege beker opnieuw inruilen voor 1 euro.

Het Aimée Thononkoor en het kinderkoor Kolibrie zorgen voor de muzikale animatie. Een dj zal met een speciale kerstsessie de receptie afsluiten. Daarnaast zal er een tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig zijn.

Vergeet je bonnen uit De Grote Klok december niet mee te brengen!

Afspraak op zondag 5 januari om 11.00 uur op het Wapenplein. Tot dan!

Toegankelijkheid

De nieuwjaarsdrink vindt plaats op het Wapenplein in Oostende. Alle Oostendenaars en tweede verblijvers zijn welkom!

  • met het openbaar vervoer: bushalte Marie-Joséplein of Kapellestraat (ook toegankelijk voor mensen met een beperking)
  • met de fiets: je vindt de dichtste fietsenstallingen in de Sint-Sebastiaanstraat en de Kerkstraat
  • te voet
  • met de auto: we raden af om met te auto te komen. kan je echt niet anders? Kijk dan voor info over parkeren in Oostende op www.oostende.be/parkeren. Mensen met een beperking kunnen parkeren op de voorbehouden plaatsen voor mensen met een beperking in de omgeving van het Wapenplein (enkel mits geldige parkeerkaart). Je kan ook iemand afzetten in de Breidelstraat (enkel laden en lossen, niet parkeren!).

Om iedereen van de nieuwjaardrink te laten genieten, wordt er een aantal extra maatregelen genomen in het kader van toegankelijkheid:

  • Er wordt een voorbehouden zone ingericht voor mensen met een beperking voor het podium, die gemakkelijk te bereiken is vanaf de achterzijde van het podium (kant Kerkstraat).
  • Aan de voorbehouden zone is er begeleiding voorzien door vrijwilligers (herkenbaar aan een fluo hesje)
  • Een tolk Vlaamse gebarentaal zal tolken tijdens de speeches op het podium.
  • Er wordt een ringleiding voorzien voor doven en slechthorenden, de toestellen hiervoor zijn te verkrijgen bij de begeleiders in de voorbehouden zone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in