Vandaag raakten cijfers bekend van het aantal niet Europeanen in de stad. Oostende had in 1990 1,3 procent inwoners van niet-EU-origine vandaag is dat 16,5 procent geworden. Oostende is daarmee de stad in West-Vlaanderen met het hoogste percentage niet-EU-inwoners.

De cijfers werden gepubliceerd in de Vlaamse databank ‘provincies in cijfers’, de definitie van een niet-Europese nationaliteit bevat ook de inwoners van wie een van de ouders de nationaliteit heeft. De stijgende trend in Oostende is niet uniek zowat overal in Vlaanderen is er een stijging te merken.

In 2019 lag het aantal niet-EU burgers op 12,5 % in Vlaanderen, Oostende zit dus een stuk boven het gemiddelde in Vlaanderen. In West-Vlaanderen zien we dat op nummer 1 staan voor Kortrijk.

Ter vergelijking in Bredene is slechts 7 % van de inwoners van niet-EU nationaliteit, Oostende is dus duidelijk een aantrekkingspool voor mensen van buiten de Europese Unie.

Verwacht wordt dat de cijfers in de komende maanden en jaren verder zullen stijgen . De nieuwe crisis in Syrië zal ook opnieuw in Oostende zorgen voor een extra toevloed van vluchtelingen.

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in