Het was Het Laatste Nieuws die de cijfers vorige week bracht over het aantal kinderen van vreemde nationaliteit in België. Daar waren toch een paar opmerkelijke cijfers te noteren, ook Oostende komt in het lijstje voor, let wel de cijfers dateren uit 2017 en werden verzameld door statistiek Vlaanderen in de Stadsmonitor.

De cijfers omvatten niet alleen mensen die vandaag niet de Belgische nationaliteit hebben, maar ook iedereen die bij zijn geboorte niet de Belgische nationaliteit bezat of van wie minstens één van de ouders bij de geboorte niet de Belgische nationaliteit had. 

Bijna 20 % van alle mensen die in Vlaanderen leven hebben een andere nationaliteit en dat cijfer neemt toe. In Oostende is dat vooral te danken aan het veel hogere geboortecijfer bij buitenlandse gezinnen. Oostende was in 2017 koploper in West-Vlaanderen waar het gemiddelde veel lager lag dan in andere provincies.

Een op de twee kinderen tussen 0 – 5 jaar is van buitenlandse afkomst in Oostende. In 2017 bedroeg het exacte cijfer 46,1 % dat heeft ook heel wat gevolgen voor het onderwijs in Oostende. Want dat betekent dat 1 op de 2 kleuters die instroomt nu een andere nationaliteit had bij de geboorte, het betekent ook dat scholen zich anders zullen moeten organiseren.

Nog enkele exemplaren beschikbaar!

Al meer dan 3.400 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in