Eerder deze week viel het gerecht binnen bij de Marchand Brothers op hun hoofdkantoor op de bovenste verdieping van het Europacentrum. Tijdens die inval werden heel wat goederen in beslag genomen van de 3 broers. Eén van de broers moet nu dus een maand langer in de cel blijven.

foto van de inbeslagname van de auto’s van de gebroeders Marchand.

In totaal werden er ook 6 mensen opgepakt in het onderzoek, de 3 Marchand-brothers en 3 van hun zakenpartners. Alle zes moesten ze voor de onderzoeksrechter verschijnen met als aanklacht witwas-praktijken en deel van een criminele organisatie te zijn. Van de zes blijft nu dus enkel Peter Marchand aangehouden.

Peter Marchand wordt blijkbaar als de spil van de witwaszaak beschouwd. Wat de uiteindelijke tenlastelegging is tegenover de vijf is niet duidelijk.

In het Laatste Nieuws konden we een korte quote lezen van Walter Van Steenbrugge, advocaat van Peter Marchand, hij blijft op de oppervlakte. “Gezien de delicaatheid van de zaak wil ik hier niet verder op in gaan. Ik ben er wel van overtuigd dat het onderzoek mijn cliënt zal vrijpleiten. We gaan echter niet in beroep gegaan tegen de aanhouding”, aldus de korte reactie van de raadsman. 

Eerder proces

In 2012 ontliepen de heren nog een straf nadat deze jaren had aangesleept voor het gerecht. In 1996 zouden ze miljoenenfraude hebben gepleegd en BTW-carrousels hebben opgezet maar tegen dat de zaak uiteindelijk voor het gerecht kwam, 16 jaar later, waren de faxen niet meer leesbaar waardoor de heren vrijgesproken werden.

De Belgische staat liep miljoenen mis en moest zelf nog eens 175.000 euro betalen voor de gerechtskosten. Het wordt dus opvolgen als het deze keer wel hard gemaakt kan worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in