Net voor het einde van het schooljaar kon het stadsbestuur vandaag met trots een nieuwe sporthal openen. De nieuwe sporthal wordt genoemd naar Marie Therese Degryse die als Oostendse aan de Olympische Spelen deelnam in het turnen.

De nieuwe sporthal is gelegen in de Schapenstraat en is er gekomen na een samenwerking tussen Stad Oostende en scholengroep Stroom. De school was eigendom van de grond en de stad heeft het gebouw betaald.

hdrpl

Hierdoor stijgen de sportmogelijkheden in de stad, met de nieuwe sporthal die overdag door de school zal worden gebruikt en in de avond door: basketball, rope-skipping, badminton en netbal. Een win-win situatie dus.

Het nieuwe gebouw heeft iets meer dan 3 miljoen euro gekost en er werd rekening gehouden met ecologie bij het optrekken van het gebouw, zo is er een zonneboiler, uiterst moderne ledverlichting en is er gekozen voor maximaal natuurlijke lichtinval.

Marie Theresa Degryse

Marie Theresa Degryse (°1926-2005) vertegenwoordigde België op de Olympische Spelen van Londen en nam deel aan verschillende buitenlandse gymkampioenschappen waaronder meermaals in Scandinavië. Ze was jaren een trouw lid van de turnvereniging De Noordzee in Oostende.

Ja, we zijn behoorlijk trots dat we dit artikel mogen schrijven want de sporthal wordt vernoemd naar de grootmoeder van de auteur van dit artikel. Therese of Bontje zoals ze in Oostende beter gekend was, was een topatlete en schopte het tot op de Olympische spelen van London (1948) waar ze deelnam aan Turnen, voor die tijd een wereldprestatie alleen werd dat een beetje vergeten.

hdrpl

Het stadsbestuur opteert ervoor om meer vrouwelijke namen te gebruiken bij de keuze voor straten, pleinen en locaties de keuze voor Marie Theresa Degryse past daar dus perfect bij!

rptnboz

De familie is bijzonder trots dat de zaal naar “Bontje” wordt vernoemd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in