Matthieu Bonne is één van de acht overgebleven deelnemers aan Kamp Waes, in de vorige aflevering zag hij sterretjes. Matthieu is een echte doorbijter en dat kunnen we iedere zondagavond bewonderen in Kamp Waes. Het wordt nog straffer als je weet dat Matthieu toen volop bezig was met zijn voorbereiding voor zijn kanaalovertocht.

Matthieu vertelt zijn verhaal over dag 3 in Kamp Waes: “De grootste mentale klap uit mijn leven gevolgd door de zwaarste nacht uit mijn leven.”

Na 2 dagen en bijna 40 uur in Kamp Waes kregen we eindelijk wat tijd om te rusten.
Dit was vlak na de “milling”.
De volgende dag vertrokken we vroeg voor een bosloop met rugzak. Lang en hoog tempo lopen. Na de bosloop deden we de river-crossing al zwemmend met de rugzak, gevolgd door de durf-sprong.

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, boom, buiten en natuur

De camouflage lessen en sluipoefeningen waren de zoveelste mentale en fysiek beproeving. Ook werden de Special Forces merkbaar strenger. De straffen vlogen in het rond en de toon was gezet.

Het touw die ik gebruikt had om mijn kastdeur te bevestigen aan mijn rugzak, was ik s’morgens vergeten bij de rivercrossing. Hiervoor kreeg ik een nieuwe poids moral: een lomp, zwaar stuk touw die heel mijn rugzak in beslag nam. Met 3 hebben we deze toen in mijn rugzak geplooid. Ik zou de volgende dag(en) dus minstens 40-45 kg op mijn lijf dragen. Mijn wereld stortte compleet in.

Geen tijd om te “treuren”. Allemaal in de vrachtwagen richting het onbekende.
De tactische nachtdropping stond op het programma. Al snel werd ik gegrepen door de “vijand”, die mijn rugzak helemaal uitstrooide. Ik had toen minstens een uur nodig om mijn rugzak terug in elkaar te steken. Met een kerstboom op de rug vervolgde ik mijn lijdensweg. Ik was moe/vermoeid, had honger en was volledig de weg kwijt.
Ik mag van geluk spreken dat ik toen nog het laatste checkpoint haalde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: nacht en buiten

“De nacht was zwaar. De zwaarste uit mijn leven.”

Dag 3 Kamp Waes: de grootste mentale klap (touw van 15-20kg) uit mijn leven gevolgd door de zwaarste nacht uit mijn…

Geplaatst door Matthieu Bonne op Vrijdag 27 december 2019

Al meer dan 3.300 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in