Zaterdagochtend kwam een naar eigen zeggen compleet lege Matthieu Bonne thuis van een fietstochtje van 1.224,7 kilometer. Alsof dat nog niet genoeg was verwerkte hij ook nog eens 10.733 hoogtemeters. Matthieu werd bekend door zijn deelname aan het tv-programma Kamp Waes, zwom de overtocht tussen Engeland en Frankrijk en beklom al tal van bergen. Een nieuwe straffe stoot dus van Matthieu.

Dinsdagvoormiddag was Matthieu bij hem thuis (Bredene) vertrokken voor zijn nieuwste uitdaging, pas 91 uur later kwam hij terug thuis aan. Zelf liet hij weten dat hij dit avontuur zwaar onderschat had, met enkel een hangmat en eten voor 2 dagen vertrok hij. Aan Sporza liet hij weten dat hij na 200 kilometer, toen hij ongeveer de Ardennen bereikte een eerste keer zichzelf tegenkwam. De beklimmingen die hij daar wilde doen kwam hard aan.

Na twee dagen bijna constant te hebben gefietst begon zijn lichaam te protesteren, voedsel opnemen werd lastig en hij moest zichzelf forceren om te eten. Hoe langer de uitdaging duurde hoe moeilijker het werd om te eten, de laatste dagen lukte het zelfs niet meer om te eten.

Vrijdag in het laatste stuk van zijn tocht kreeg hij ook nog eens regen te verwerken en dat maakte het echt zwaar. Het parcours van Matthieu bracht hem langs allerlei plaatsen waar hij ooit was geweest in zijn verleden, maar ook een paar plaatsen die hij met Kamp Waes bezocht deed hij opnieuw aan. Tussenin beklom hij ook nog eens de muur van Hoei, hij heeft het zichzelf dus niet makkelijk gemaakt.

De tocht kostte Matthieu zowat 30.000 calorieën, net zoals bij Kamp Waes was het ook nu het slaaptekort dat hem parten speelde. Aan Sporza.be liet hij weten dat hij dingen begon te zien die er niet waren, hij dacht aan het advies van Fly (Kamp Waes) die hem verteld had dat dit logisch was.

Als hij sliep dan deed hij dat vooral overdag omdat hij het leuker vond om ’s nachts te fietsen, dan is er geen verkeer en zijn er meer dieren te bewonderen. Matthieu zou Matthieu niet zijn als hij niet al bezig is met de voorbereiding van zijn volgende stunt, die is gepland voor de maand augustus.

Tour de Belgique 🇧🇪🏁1224 km en 10.733 hoogte meters gefietst in 53:03:36 rond het mooie België.(en wat is België…

Geplaatst door Matthieu Bonne op Zaterdag 23 mei 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in