Mathieu Bonne heeft het gedaan, de jongeman uit Bredene is erin geslaagd om het kanaal over te zwemmen. Gisterenavond rond 23.30 uur begon hij aan zijn poging en vanmiddag rond 14.10 zette hij voet aan land.

Na maanden intensieve voorbereiding kon Mathieu gisteren uiteindelijk aan zijn poging beginnen. Hij had er een paar nerveuze dagen opzitten omdat hij eigenlijk een paar dagen eerder zijn poging had willen ondernemen maar de weersomstandigheden en een kapotte boot beslisten er anders over.

Mathieu had rond zich een team opgesteld die ervaring had met geslaagde kanaalovertochten. Er zijn tot vandaag nog maar een tiental Belgen erin geslaagd om het kanaal over te zwemmen. Mathieu mag zich daar nu bij rekenen.

De tocht was hels door de stroming en het koude water. Urenlang zwemmen aan meer dan 50 slagen per minuut. Ook het eten gebeurt in het water. De urenlange trainingen hebben geloond.

Na een Ironman en een paar ultralopen is dit voor de redder uit Bredene een nieuwe stap. We zijn al benieuwd naar zijn volgende uitdaging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in