Wekelijks brengt Matthieu Bonne een verslagje van hoe hij Kamp Waes heeft ervaren. Onze sympathie voor Matthieu is de laatste weken alleen maar gegroeid, wat een doorbijter! Hieronder vertelt Matthieu hoe hij dag 5 van Kamp Waes heeft beleefd.

De start van de tactische fase. Vanaf het begin wist ik dat dit voor mij een groot obstakel zou worden. Ingewikkelde theorie snel en effeciënt opnemen, analyseren, resumeren en verwerven was met mijn ADHD en gebrekkige concentratie niet evident.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, baard en buiten, mogelijk herkende tekst: Ik ben een vergeetkous. Ik vergeet redelijk wat.

Ook het kaartlezen speelde mij nog altijd parten. Ik ben alleen door Japan, Afrika en Australië getrokken, dus ik kan mijn weg best wel vinden. Kaartlezen kan ik in pricipe ook wel, maar zodra er stress en vermoeidheid bij komt loopt het fout.

Voor alle duidelijkheid, ik heb voor dat kaartlezen geen 4 maand voor getraind zoals Stijn dat verkeerd voorhad, maar ben 3 keer op het terrein gaan oefenen en dat was duidelijk te weinig. Niet dat ik het overbodig vond, integendeel, maar met gemiddeld 30u training/week (zwemtraining voor het kanaal en kracht en looptrainingen voor Kamp Waes) kon dat kaartlezen er moeilijk nog bij.

De evaluatie is bewust hard, om te zien hoe je met kritiek, afwijzing en tegenstand om kunt gaan. Fly is er nooit op uit om je te kwetsen, maar om je te confronteren met je zwakheden en kleine kantjes om zo het beste uit jezelf te halen. Fly is een topkerel, diep menselijk, waar ik onneindig veel respect en bewondering voor heb.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten

Dat 4/6 niet met mij naar de oorlog wilden is confronterend maar ook een momentopname. In de groep is er altijd wel iemand de zwakste schakel die dag. Als dan de vraag gesteld wordt is dat de naam die bovenkomt. De volgende dag kan dat iemand anders zijn. Bovendien hou ik me in een groep altijd op de achtergrond, want ik ben geen zo’n grote prater. Ik neem het team niets kwalijk, stuk voor stuk toppers en vrienden voor het leven.

Dus nu ben ik tot ‘’TEAMLEADER’’ gepromoveerd, een taak dat ik niet ambieer en die mij meer afschrikt dan eender welke fysieke proef.

Dag 5 Kamp Waes: mijn kant van het verhaal.De start van de tactische fase. Vanaf het begin wist ik dat dit voor mij…

Geplaatst door Matthieu Bonne op Woensdag 15 januari 2020

#KampWaes
#NeverStopExploring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in