De Gentse Feesten zijn weer begonnen sinds afgelopen vrijdag. Dat West-Vlamingen niet altijd even geliefd zijn in de Oost-Vlaamse hoofdstad bleek al meermaals in het verleden maar nu werd er opnieuw hard uitgehaald. 


Dat Preuteleute een hype is in West-Vlaanderen is nu reeds enkele maanden duidelijk. In maart volgend jaar zullen de heren van Preuteleute nu ook de West-Vlaamse grens oversteken om er te spelen in de Gentse Capitole op 21 maart 2020. Die voorstelling werd aangekondigd tijdens de Gentse Feesten met een postercampagne in de binnenstad. 


Tot onze verbazing is er echter een groep of individu op pad geweest om onze affiches te overplakken met nogal harde slogans: “West-Vlamingen buiten”. In het verleden doken er al gelijkaardige slogans op vanuit de satirische groepering Nieuwe Gentse Alliantie (N-GA).

Ook in aanloop naar de Gentse Feesten gingen er bepaalde stemmen op om het tiendaags volksfeest terug “Gentser” te maken en meer podiumkansen te bieden aan lokale gezelschappen of artiesten. 


Uit welke hoek de actie precies komt weten we voorlopig nog niet. Wel vinden we het bijzonder jammer dat er zo heftig wordt uitgehaald naar de twee Oostendenaren. Ook enkele van onze medewerkers kwamen de overplakte affiches tegen in het straatbeeld. We kunnen alleen maar hopen dat de actie eerder als satire bedoeld was. We gaan echter opnieuw op pad met onze affiches om de slogans te verwijderen. Hopelijk blijven onze nieuwe affiches gevrijwaard van dergelijk vandalisme en oproerkraaierij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in