De cvba Versluys Dôme, eigenaar van de gelijknamige basketzaal in Oostende, investeert fors in een nieuwe sportvloer en in nieuwe verlichting. Dat maakt voorzitter van de cvba, Björn Anseeuw (N-VA), bekend: “De voorbije jaren werd hierin amper geïnvesteerd. De huidige vloer ligt er exact 14 jaar en is letterlijk tot op de draad versleten. Bovendien werkt zowat de helft van de zaalverlichting niet meer. Daarom investeren we nu ruim 100.000 euro in een nieuwe parketvloer en in nieuwe verlichting. En dat is broodnodig voor de wedstrijden voor het Olympische Kwalificatietornooi die er binnenkort aankomen.”

De cvba Versluys Dôme investeert 89.000 euro voor een wegneembare parketvloer en 18.000 euro voor nieuwe verlichting. Alle verlichting wordt vervangen. “Met uitzondering van de wedstrijdverlichting wordt alles omgezet naar ledverlichting. Concreet gaat het over 320 tl-lampen die worden vervangen door ledlampen. Zo zorgen we niet alleen voor meer comfort voor iedereen die de zaal gebruikt maar besparen we ook flink op de energiefactuur,”verduidelijkt voorzitter Björn Anseeuw.

Filou Oostende, de basketclub die haar thuisbasis in de Versluys Dôme heeft, reageert enthousiast: “Het bestuur, de staff en de spelers van Filou Oostende zijn de cvba Versluys Dôme bijzonder dankbaar voor de investering in de infrastructuur van onze thuisbasis. Met de nieuwe vloer en verlichting kunnen we de komende jaren blijven focussen op groei, talentontwikkeling en sportieve successen,” aldus Marie De Clerck, General Manager van BC Oostende.

De nieuwe vloer zal klaar zijn op 5 januari 2020. Twee dagen later speelt BC Oostende haar eerstvolgende Champions Leaguewedstrijd, thuis tegen het Italiaanse Dinamo Basket Sassari.

Al meer dan 3.400 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in