In de laatste week werden er een pak nieuwe besmettingen vastgesteld in Oostende als we daarentegen kijken naar het aantal opnames in het AZ Damiaan dan zien we dat die de laatste dagen verder gedaald zijn. In het dashboard dat Sciensano dagelijks publiceert is het aantal besmettingen in iets meer dan een week tijd verdubbeld.

Vandaag zitten we op het hoogste cijfer sinds lang, 283 besmettingen met corona werden er vastgesteld in de laatste 14 dagen. Die stijging valt te verklaren door de uitbraken met het virus in verschillende scholen in Oostende. Tot daar het slechte nieuws, alle woonzorgcentra in Oostende zijn ondertussen corona-vrij.

In het ziekenhuis is er van een derde golf momenteel totaal geen sprake, in het AZ Damiaan verblijven momenteel maar 17 patiënten die besmet zijn met het virus. Vier patiënten verblijven op de dienst intensieve zorgen.

Situatie Covid 19 In Az Damiaan 20210325

De voorbije 24 uur werden er drie patiënten ontslagen terwijl er twee nieuwe zijn bijgekomen, op dit ogenblik is er dus totaal geen sprake van een derde golf toch niet in de ziekenhuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in