We kregen zonet de dagelijkse update binnen van het AZ Damiaan. We hebben wellicht de piek van COVID-19-besmettingen gehad, maar deze wordt niet gevolgd door een snelle daling. Momenteel is er een soort langzaam dalende plateaufase met min of meer evenwicht in het aantal nieuwe opnames vs. ontslagen.

𝗨𝗽𝗱𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮𝗰𝗿𝗶𝘀𝗶𝘀 (𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗-𝟭𝟵) 𝗔𝘇 𝗗𝗮𝗺𝗶𝗮𝗮𝗻 𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻𝗱𝗲 – 𝘁𝗼𝗲𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱 𝗼𝗺 𝟵 𝘂𝘂𝗿 𝗼𝗽 𝟮𝟯 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹.

  • Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op de corona-afdelingen: 29
  • Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op intensieve zorgen: 9 patiënten waarvan 7 beademde patiënten.
  • Totaal aantal overleden coronapositieve patiënten in Az Damiaan: 18
  • Totaal aantal ontslagen coronapositieve patiënten: 60

In totaal telden we sinds het begin van de coronacrisis reeds 116 gehospitaliseerde coronapositieve patiënten.Om 9 uur verbleven er 38 coronapositieve patiënten in Az Damiaan waarvan 9 patiënten op de dienst Intensieve zorgen.

We zien dat gehospitaliseerde Covidpatienten vaak zwaar ziek zijn en zij blijven lange tijd in het ziekenhuis opgenomen wat toch zorgt voor een zware druk op de werking van het ziekenhuis.

We zijn bezorgd om de patiënten die hun intussen urgent geworden zorg te lang uitstellen, en om onze chronisch zieken die hun behandeling te lang hebben moeten onderbreken. Wij willen hen geruststellen dat het veilig is om – indien noodzakelijk – hun huisarts en arts-specialist op te zoeken, die kan inschatten hoe dringend de zorgverlening is.

We willen de reguliere zorg gefaseerd en doordacht terug opstarten, volgens de richtlijnen van de overheid, met inachtneming van de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen zodat elke patiënt kwaliteitsvolle en veilige zorg kan krijgen.

Geef een reactie