We kregen zonet de dagelijkse update binnen van het AZ Damiaan. We hebben wellicht de piek van COVID-19-besmettingen gehad, maar deze wordt niet gevolgd door een snelle daling. Momenteel is er een soort langzaam dalende plateaufase met min of meer evenwicht in het aantal nieuwe opnames vs. ontslagen.

๐—จ๐—ฝ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ฐ๐—ผ๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—ฐ๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—ถ๐˜€ (๐—–๐—ข๐—ฉ๐—œ๐——-๐Ÿญ๐Ÿต) ๐—”๐˜‡ ๐——๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ข๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ โ€“ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ผ๐—บ ๐Ÿต ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ ๐—ผ๐—ฝ ๐Ÿฎ๐Ÿฏ ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น.

  • Huidig aantal coronapositieve patiรซnten opgenomen op de corona-afdelingen: 29
  • Huidig aantal coronapositieve patiรซnten opgenomen op intensieve zorgen: 9 patiรซnten waarvan 7 beademde patiรซnten.
  • Totaal aantal overleden coronapositieve patiรซnten in Az Damiaan: 18
  • Totaal aantal ontslagen coronapositieve patiรซnten: 60

In totaal telden we sinds het begin van de coronacrisis reeds 116 gehospitaliseerde coronapositieve patiรซnten.Om 9 uur verbleven er 38 coronapositieve patiรซnten in Az Damiaan waarvan 9 patiรซnten op de dienst Intensieve zorgen.

We zien dat gehospitaliseerde Covidpatienten vaak zwaar ziek zijn en zij blijven lange tijd in het ziekenhuis opgenomen wat toch zorgt voor een zware druk op de werking van het ziekenhuis.

We zijn bezorgd om de patiรซnten die hun intussen urgent geworden zorg te lang uitstellen, en om onze chronisch zieken die hun behandeling te lang hebben moeten onderbreken. Wij willen hen geruststellen dat het veilig is om – indien noodzakelijk – hun huisarts en arts-specialist op te zoeken, die kan inschatten hoe dringend de zorgverlening is.

We willen de reguliere zorg gefaseerd en doordacht terug opstarten, volgens de richtlijnen van de overheid, met inachtneming van de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen zodat elke patiรซnt kwaliteitsvolle en veilige zorg kan krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in