Zonet kregen we de nieuwste cijfers binnen vanuit het AZ Damiaan in Oostende.

𝗨𝗽𝗱𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮𝗰𝗿𝗶𝘀𝗶𝘀 (𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗-𝟭𝟵) 𝗔𝘇 𝗗𝗮𝗺𝗶𝗮𝗮𝗻 𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻𝗱𝗲 – 𝘁𝗼𝗲𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱 𝗼𝗺 𝟵 𝘂𝘂𝗿 𝗼𝗽 𝟮𝟭 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹.

Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op de corona-afdelingen: 28

Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op intensieve zorgen: 8 patiënten waarvan 7 beademde patiënten.

Totaal aantal overleden coronapositieve patiënten in Az Damiaan: 18

Totaal aantal ontslagen coronapositieve patiënten: 60

In totaal telden we sinds het begin van de coronacrisis reeds 114 gehospitaliseerde coronapositieve patiënten.

Om 9 uur verbleven er 36 coronapositieve patiënten in Az Damiaan waarvan 8 patiënten op de dienst Intensieve zorgen.

Tijdens de voorbije 24 uren werden 3 coronapositieve patiënten ontslagen en betreuren we terug een coronagerelateerd overlijden. Er werden 2 extra coronapositieve patiënten gehospitaliseerd.

We konden intussen 1 COVID-afdeling sluiten. Het personeel blijft wel stand-by voor het geval dat we deze terug operationeel moeten maken. Daarnaast konden we vandaag op twee afdelingen de strikte quarantainemaatregelen opgeven. Op deze afdelingen werd o.a. een opnamestop ingevoerd nadat er enkele patiënten en medewerkers positief werden gescreend.

Momenteel hebben wij twee COVID-afdelingen (in totaal 35 bedden) en 1 transit-COVID-afdeling (13 bedden) voor de hospitalisatie van vermoedelijke coronapositieve patiënten die wachten op het resultaat van de screening, operationeel. Daarnaast hebben wij voldoende posities voor Intensieve zorgen van coronapositieve patiënten.

In ons ziekenhuis worden de nodige maatregelen getroffen om de patiënten met een COVID-19 besmetting en de andere patiënten strikt uit elkaar te houden. Dringende en noodzakelijke consultaties, ingrepen en onderzoeken en ook levensnoodzakelijke therapieën kunnen doorgaan als dit medisch noodzakelijk is.

De huisarts en arts-specialist kunnen bepalen of de patiënt in aanmerking komt voor een teleconsultatie of een consultatie in Az Damiaan of als de afspraak uitgesteld wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in