Op vrijdagmiddag 12 februari werd duidelijk dat een stijgend aantal patiënten en medewerkers positief testten op COVID-19 (mogelijk de Zuid-Afrikaanse variant). Voor het welzijn van de overige patiënten en onze medewerkers voert het ziekenhuis een tijdelijke opnamestop in van één week voor patiënten die opgenomen moeten worden met overnachting. Het verloskwartier blijft wel open en ook ambulante zorg via de dienst Spoedgevallen is veilig.

Het ziekenhuis neemt alle mogelijke maatregelen om nieuwe besmettingen te voorkomen. De dienst Ziekenhuishygiëne voert een uitgebreid bron- en contactonderzoek uit en alle personen die mogelijks een verhoogd risicocontact hadden werden inmiddels gecontacteerd om zich veiligheidshalve te laten screenen.  

De situatie wordt continu opgevolgd en we zullen zo nodig over nieuwe maatregelen of versoepelingen communiceren.

Ingrepen en behandelingen via daghospitalisatie en raadplegingen gaan wel door en zijn volledig gescheiden van de zorgeenheden.

Om onze telefooncentrales niet te overbelasten, vragen we dat patiënten niet zelf bellen. Onze medewerkers zullen contact opnemen als de ziekenhuisopname moet uitgesteld worden.

Kom alleen op raadpleging

Patiënten die op raadpleging of onderzoek komen in het ziekenhuis, moeten dat zo mogelijk alleen doen, zonder begeleider. Patiënten die symptomen vertonen, worden gevraagd om zich te laten screenen en niet naar het ziekenhuis te komen. 

We benadrukken dat alle maatregelen strikt gevolgd worden om de patiënten die momenteel in ons ziekenhuis verblijven in veilige omstandigheden de beste zorgen te geven.

Patiëntenbezoek blijft virtueel bezoek

Er geldt al een tijdje een algemeen bezoekverbod en dit blijft uiteraard gehandhaafd. We zetten sterk in op virtueel bezoek. Meer informatie – en hoe je een virtueel bezoek kan maken – lees je hier

Vaccinatie is hoogdringend

Az Damiaan hoopt dat zo snel als mogelijk de volgende vaccins worden geleverd. Reeds 300 zorgverleners kregen een vaccin. Deze situatie too

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in