De intensieve afdeling van het AZ Damiaan in Oostende ligt vol daardoor moeten er nu patiënten doorgestuurd worden naar andere ziekenhuizen in de buurt. Op de COVID-afdeling, dienst intensieve zorgen in het AZ Damiaan in Oostende zijn er vijf bedden voorzien voor en die zijn allemaal bezet.

Iets meer dan een week geleden lagen er 14 patiënten in het ziekenhuis AZ Damiaan, één patiënt lag op de afdeling intensieve zorgen. De laatste dagen zijn er vier patiënten bijgekomen op de afdeling intensieve zorgen, hierdoor is er geen plaats meer voor nieuwe patiënten. Die worden nu dus doorgestuurd naar andere ziekenhuizen in de omgeving. De druk op de intensieve afdeling is niet alleen afkomstig van de covid-patiënten maar ook door andere zorg.

Het is voor het ziekenhuis dagelijks puzzelen laat woordvoerder Kevin Mollet weten aan het VRT-nieuws. In Oostende zijn er de laatste weken meer dan 400 gevallen van corona vastgesteld. Hoewel de cijfers voor het eerst opnieuw lijken te dalen, zijn de gevolgen in de ziekenhuizen nu pas zichtbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in