Het Az Damiaan heft vanaf vrijdag 26 februari de opnamestop gefaseerd op. Dankzij de kordate maatregelen, de onmiddellijke opnamestop en de ziekenhuisbrede screening, is de uitbraak onder controle.

Az Damiaan kondigde op vrijdag 12 februari een tijdelijke opnamestop in, nadat er meerdere medewerkers op twee zorgeenheden positief testten op COVID-19.

Omdat er de dagen daarop een ernstige toename werd vastgesteld tot 60 positieve testen, besliste de interne crisiscel vorige week om het volledige ziekenhuis te screenen. Op deze manier wou men een algemeen zicht krijgen op een eventuele verspreiding in het ziekenhuis. 

Resultaten screening

De resultaten zijn bemoedigend. Uit de ziekenhuisbrede screening van meer dan 1.500 medewerkers en patiënten zijn de afgelopen dagen slechts 11 positieve testen (0,7%) bovengekomen. Dankzij de kordate maatregelen en de onmiddellijke opnamestop, is de uitbraak onder controle. 

Naamloos 3

Opheffing opnamestop

Het Az Damiaan heft daarom vanaf vrijdag 26 februari de opnamestop op. Dat houdt in dat patiënten met overnachting opnieuw opgenomen worden. De heropstart zal gefaseerd gebeuren, en we blijven de situatie nauwgezet opvolgen.

Ook voor daghospitalisatie en raadplegingen, die volledig gescheiden zijn van de zorgeenheden en tijdens de opnamestop wel bleven doorgaan, blijft ons ziekenhuis beschikbaar.

Az Damiaan is een veilige omgeving

Aan wie het ziekenhuis betreedt, vragen we om een chirurgisch mond-neusmasker te dragen, je handen te ontsmetten en overal voldoende afstand te houden. Maar ook alle artsen en medewerkers zetten alles op alles voor jouw welzijn. Je mag er volledig op vertrouwen dat een raadpleging, behandeling of operatie in veilige omstandigheden gebeurt. Voor wie opgenomen wordt, hebben we een uitgewerkt opnamebeleid, met onder andere een verplichte screening. Als je langer dan 5 keer moet overnachten, herhalen we zelfs deze screening. 

Zo zetten we samen in op veiligheid voor jou en voor ons.  

Vaccinaties

De uitbraak deze maand toonde nogmaals de hoogdringendheid aan om onszelf te beschermen, maar ook en vooral onze patiënten. Intussen zijn er op dat vlak goede vooruitzichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in