De werkloosheidscijfers in Oostende zijn al een tijdje dramatisch en die trend lijkt nu nog verder te worden gezet. In Oostende steeg het aantal werklozen met 1,6 % in november 2019, dat maakt dat de totale werkloosheidsgraad in Oostende verder stijgt naar 10,4 %.

De gemiddelde werkloosheidsgraad in Vlaanderen bedraagt 5,7 %, in West-Vlaanderen is dat zelfs maar 4,6 % maar Oostende is een echt zorgenkind aan het worden. Enkel Antwerpen doet nog slechter in Vlaanderen met 12,5 % maar daar is de trend al een tijdje dalend en in Oostende blijft de werkloosheid maar groeien. Ten opzichte van 2018 zijn er nu al 2 % meer werklozen in Oostende.

De politiek hoor je bijna nooit over dit onderwerp bij vragen in de gemeenteraden komt er een heel erg vaag antwoord maar nooit concrete acties. Wat moet er nog meer gebeuren vooraleer er nu eens echt werk van werk gemaakt zal worden? Werkloosheid betekent veelal armoede en eenzaamheid en dit terwijl er aan de andere kant heel veel vacatures niet ingevuld geraken.

Het zijn ook opnieuw de groep allochtonen die fors in aantal toenemen, de werkloosheidsgraad in deze groep stijgt verder tot 1.106 personen, terwijl de werkloosheid bij de autochtonen verder blijft dalen. Er zal dus heel dringend werk gemaakt moeten worden van meer jobs en een betere integratie in Oostende.

Al meer dan 3.000 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in