Gisterenavond bracht gemeenteraadslid Vanessa Brysse (N-VA) een gevoelig onderwerp op de agenda van de gemeenteraad. Ze stelde voor om voortaan strenger op te treden tegen mensen die eigendommen hebben in het buitenland maar toch genieten van sociale voordelen.

Een paar weken raakte bekend dat andere gemeenten in Oost-Vlaanderen (Hamme), wel degelijk een onderzoek mogen voeren naar het bezit van eigendommen door sociale huurders.

De uitspraak van de rechter daar maakt het mogelijk dat er strengere controles worden gevoerd op buitenlandse eigendommen.

Vandaag is de controle laks

Op dit moment gebeurt in Oostende geen enkel onderzoek, een verklaring op eer volstaat. Dit laat de deur natuurlijk wagewijd open voor misbruik en sociale fraude.

Er wordt veronderstel dat er ook in Oostende mensen zijn die misbruik maken van deze regel, maar dat weten we dus niet echt.

Hardere controles

Kurt Claeys (Open VLD) die bevoegd is voor deze materie, gaat akkoord met het voorstel en laat weten dat zijn diensten werk zullen maken van dit voorstel.

Wanneer en hoe de controles ingevoerd zullen worden dat is momenteel nog niet duidelijk, maar het is wel een breuk met het huidige lakse beleid in Oostende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in