In 2018 werd Stad Oostende hoofdhuurder van twee panden bedoeld voor de huisvesting van eenoudergezinnen. Het college van burgemeester en schepenen besliste vandaag om deze gemeenteraadsbeslissing in te trekken en zo het Sociaal Verhuurkantoor opnieuw hoofdhuurder te maken. Zo wordt het juridisch kluwen ontward en is er eindelijk een oplossing in zicht voor de invulling van de leegstaande appartementsgebouwen aan de Kaaistraat en de Torhoutsesteenweg.

Twee panden in de Kaaistraat en de Torhoutsesteenweg, bedoeld voor de huisvesting van eenoudergezinnen, staan al geruime tijd leeg. De appartementen, waarvan de bouw startte eind 2016, bleken al snel absoluut ongeschikt voor de doelgroep. Er stelden zich ook problemen bij de verhuur door het SVK, dat de panden buiten het reguliere stelsel zou moeten verhuren. De Gemeenteraad besliste daarom in augustus 2018 om de verplichtingen van het SVK eenzijdig over te nemen. De private partner binnen dit project werd hierin niet gekend.

Het juridisch kluwen raakt stilaan ontward. Stad Oostende zet nu de eerste stap richting een oplossing. Het college van burgemeester en schepenen besliste om het besluit van de Gemeenteraad uit augustus 2018 in te trekken, waardoor de verplichtingen die verband houden met de huurovereenkomst terug bij het SVK komen te liggen. Deze beslissing wordt ook voorgelegd aan de huidige Gemeenteraad.

Met deze intrekking worden verschillende problemen opgelost. Stad Oostende was in de oorspronkelijke overeenkomst met de private partner niet aangeduid als hoofdhuurder, met deze beslissing keren we terug naar een juridisch correcte realiteit. Daarnaast blijven dankzij deze beslissing de appartementen ook voldoen aan de definitie van sociale huurwoning volgens de Vlaamse Wooncode. Dit is absoluut noodzakelijk. Stad Oostende is ervan overtuigd dat er nu snel een juiste invulling kan komen voor beide panden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in