Opnieuw een staaltje van het goed bestuur door de vorige bestuursploeg in Oostende. Toen werd beslist om twee projecten te starten om eenoudergezinnen op te vangen, deze werden gebouwd volgens de normen. Gevolg de appartementen staan leeg maar stad Oostende betaalt jaarlijks wel 220.000 euro huur.

Het was een alerte buurtbewoner die ons het dossier bezorgde en zich afvroeg wat er aan de hand was met de projecten in de Kaaistraat en in de Torhoutsesteenweg. Die projecten werden meer dan een jaar geleden opgeleverd maar alle appartementen staan nog altijd leeg.

Stad Oostende kocht een tijd terug twee stukken grond en in samenwerking met een projectontwikkelaar werden er twee gebouwen geplaatst. De appartementen konden als investering gekocht worden. In deze formule is de koper zeker van 27 jaar aan huurinkomsten die betaald worden door het Sociaal Verhuurkantoor. Zij ontvangen dan op hun beurt inkomsten van de huurders, niet in dit geval dus.

Mislukt project voor alleenstaande ouders

Het idee was om in deze appartementen alleenstaande ouders twee jaar te huisvesten. Dit kan helaas niet een gezin met kinderen is verplicht om over twee slaapkamers te beschikken dit is in veel appartementen niet het geval. De reden waarom de appartementen zo klein gebouwd werden is niet helemaal duidelijk.

Huurprijs per appartement ligt veel te hoog en daardoor vreest het Sociaal verhuurkantoor dat ze geen gegadigden zullen vinden staat te lezen in HLN.be

En nu?

Er zal een speciale oplossing moeten gevonden worden door het huidige bestuur voor deze erfenis van het vorige bestuur. Er staan woningen leeg, er zijn mensen die geen woning hebben en het kost ons Oostendenaars dus veel geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in