Deze week hield de politie van Oostende samen met de stadsdiensten een controle op het te vroeg buiten plaatsen van vuilniszakken. De controle concentreerde zich in de wijk Mariakerke.

Zondagavond werd een grootschalige controle georganiseerd door de stadsdiensten en de politie van Oostende. Daarbij werden 33 mensen kregen een boete. Vijf personen werden ook nog op heterdaad betrapt.

Afbeeldingsresultaat voor vuilniszakken oostende

Ook handelaars werden gecontroleerd, van de 145 containers die werden gecontroleerd bleken er 5 niet in orde.

De burgemeester is tevreden met het resultaat van de controles.

“De regels voor afvalophaling zijn streng maar noodzakelijk, want als vuilniszakken te lang buitenstaan scheuren de meeuwen ze open” aldus burgemeester Bart Tommelein. “Als mensen zich niet aan die regels houden, kan dat voor heel wat overlast zorgen. De politie en de stadsdiensten controleren daarom regelmatig of afval correct wordt buitengezet.”

Voor Oostendenaars die hun afval niet kunnen buitenzetten tussen 5 en 7 uur, zijn de afvalstraten een goed alternatief. Iedereen kan er elke dag terecht tussen 7u en 22u. PMD, glas en papier en karton kan je daar gratis kwijt, voor huisafval betaal je slechts 50 cent. Voor problemen in de afvalstraten kan men steeds het gratis telefoonnummer 0800/92491 bellen.

Op 14 en 15 oktober organiseerde de Lokale Politie Oostende samen met de dienst Openbaar Domein twee acties rond…

Geplaatst door Bart Tommelein op Vrijdag 18 oktober 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in