Steeds vaker krijgt de Stad meldingen van afvalophalers dat huisvuilzakken behandeld werden met azijn of bleekmiddel. Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu, het is vooral gevaarlijk voor de ophalers. Stad Oostende vraagt daarom om huisvuilzakken voortaan niet meer te behandelen.

Steeds vaker merken de ophalers van firma Suez dat de aangeboden huisvuilzakken behandeld werden met diverse schadelijke producten zoals azijn, bleekwater, grote hoeveelheden peper of zelfs white spirit. Mensen doen dit om insecten, meeuwen, ratten, katten of ongedierte te verjagen. Maar wie er vooral last van heeft, zijn de mensen die het vuilnis komen ophalen. De producten kunnen in het gezicht en op de huid van de ophalers terechtkomen en zijn extreem irriterend voor de luchtwegen. Dit kan leiden tot ernstige brandwonden of allergische reacties.

Stad Oostende en Suez vragen daarom met aandrang om huisvuilzakken NIET te behandelen met om het even welk product. De zomer staat voor de deur en de medewerkers van Suez dragen dan lichtere beschermingskledij zoals t-shirts met korte mouwen.

Om de veiligheid van de ophalers te garanderen, zullen ‘behandelde’ zakken vanaf maandag 25 mei een sticker met daarop “niet conform” krijgen en niet worden meegenomen. Stad Oostende en de huisvuilophalers bedanken de Oostendenaars om hiermee rekening te houden.

6 REACTIES

  1. En als ik mijn vuilzak presenteer in een openstaande container nemen ze het ook niet mee , een week later zitten ze dan vol met maden …

  2. Toon toch wat respect voor die mensen
    In weer en wind halen ze onze afval op
    Ga maar eens met een kar meerijden

  3. Uiteraard respect voor die mensen ! Misschien kunnen de fabrikanten er iets op vinden om de vuilniszakken te imprigmeren met een bepaalde geur of stof dat niet schadelijk is of hinderen voor de mensen van de ophaaldiensten ?

  4. De zwarte plastieken vuilnisbak gebruiken en buitenzetten op de juiste plaats en tijd is al een stap in de goede richting! Groot respect voor de ophalers die blijven werken in deze voor iedereen moeilijke tijden. Dikke merci!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in