Vanmorgen bij de voorstelling van het meerjarenplan kwam ook de aanpak van de containerparken ter sprake. Het containerpark blijft gratis voor de Oostendenaars maar het aantal keer dat je mag langsgaan wordt beperkt.

Volgens schepen Anseeuw zijn het iets meer dan 3.000 mensen die meer dan 12 keer per jaar naar het containerpark komen. Die zullen dus voortaan een andere oplossing moeten zoeken. Die beperking komt er omdat er teveel misbruik wordt gemaakt door een beperkte groep van het containerpark. Zo was er één geval die 122 keer per jaar langskwam om afval te droppen in het containerpark.

Na 12 bezoekjes moet je het zelf oplossen

Zijn jouw 12 beurten op dan heb je een probleem want dan zal je vanaf nu zelf een oplossing moeten gaan zoeken. Je kan ook niet tegen betaling naar het containerpark. We zullen dus moeten afwachten als deze maatregel het sluikstorten in Oostende niet zal bevorderen.

Black Friday

Al meer dan 2.300 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

6 REACTIES

 1. Zijn jullie nu als stadsbestuur helemaal op jullie kop gevallen ? Een bestuur waar we niet eens voor gekozen hebben gaat nu het sluikstorten promoten…. Arm Oostende

 2. Oostende zal er straks mooi uitzien… sluikstorten hier sluikstorten daar… De naam van koningin der badsteden zal veranderen in koningin der sluikstorten.
  V

 3. En mensen die voor 7u moeten gaan werken, wat moeten zij dan doen met hun vuilniszak?! Moeten we in de zomer dan ons gras voor de deur gooien?

 4. Wat een ondoordachte maatregel is dit?! Mensen met een verhuis, verbouwingen?! Pak de persoon in kwestie aan en niet een ganse stadsbevolking. Je moet het zelf oplossen?! in brand steken mag ook niet, sluikstorten ook niet?! Wat is het alternatief? Dringend aanpassen deze absurde associale maatregel.

 5. Daar kan alleen de politiek op komen.
  Vuilzakken problematiek ook zo…..ja gasboetes uitschrijven brengt blijkbaar meer op.
  In plaats van vuilcontainers op wieltjes te plaatsen met gepersonaliseerde chip, en voor de mensen met weinig of geen plaats de zakken toepassen…
  En qua container park…..simpel de vervuiler betaald….
  Dus als je boven uw 12 * komt tarief aanpassen, maar niet de inwoners voor voldongen feiten stellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in