Vanaf augustus worden er op het hele grondgebied van de stad wekelijks verschillende netheidsacties georganiseerd, waarbij de lokale politie en de stadsdiensten nauw zullen samenwerken om de overlast daadkrachtig aan te pakken.

Stad Oostende besliste in haar bestuursakkoord om een nultolerantie in te voeren voor sluikstorten. Ook het achterlaten van hondenpoep en sigarettenpeuken valt hieronder. De stadsdiensten werken keihard om onze mooie stad netjes te houden. Zij halen niet alleen het reguliere afval op, maar ruimen ook iedere dag al het achtergelaten afval op. Sluikstorten is nog steeds een groot probleem in Oostende.

“Vuilniszakken worden veel te vroeg buiten gezet waardoor meeuwen vrij spel krijgen en de straten bezaaid liggen met afval. Afval en sigarettenpeuken worden gewoon op de grond gegooid. Onze afvalkorven worden volgepropt met huisvuilafval. De overlast die wordt veroorzaakt door mensen die zich niet aan de regels houden, kan niet worden getolereerd. We moeten nu actie ondernemen”, aldus Eerste schepen Björn Anseeuw.

Stad Oostende heeft heel wat infrastructurele investeringen gedaan om het sluikstortprobleem aan te pakken. Zo werden er extra afvalbakken geplaatst op de gekende overlastplaatsen en alle vuilnisbakken zijn voorzien van asdoofplaatjes. Waar mogelijk werden er nieuwe afvalstraten gemaakt zodat buurtbewoners hun afval ook buiten de reguliere ophaalmomenten kunnen deponeren. Het telefoonnummer 0800 92 491 werd in het leven geroepen zodat mensen gratis gevallen van sluikstort kunnen melden. Ten slotte worden zelfs onbemande camera’s  ingezet om sluikstorters op heterdaad te betrappen.

“Ondanks de vele initiatieven moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog steeds heel veel overlast is. Als we dit probleem willen oplossen, moeten we daadkrachtig optreden. Wie zich niet aan de regels houdt, krijgt zonder pardon een GAS-boete“ , licht schepen Maxim Donck toe.

De acties zullen worden uitgevoerd door de gemeenschapswachten en door de Lokale Politie. Iedere week zullen er twee avond/ochtend afvalzakkenacties plaatsvinden in het centrum en in telkens een andere wijk van de stad. De sigarettenpeukacties worden twee maal per week georganiseerd en zullen plaatsvinden in het centrum van de stad.

Samen gaan we voor een mooie en nette stad!

1 REACTIE

  1. Wat met de honden pies en hondenpoep ?de baasjes lossen de leiband en laten hun honden er maar op los plassen tegen de gevels en portalen, bloembakken enz en kijken de andere kant op alsof ze er zich niet van bewust zijn. Leuk hoor voor de bewoners die hun huis en voetpad netjes onderhouden !! Elke dag pies en poep opkuisen. Laat ALSTUBLIEFT jullie honden uit in de parken en grasvelden waar ze hun behoefte kunnen doen of voor jullie eigen voordeur of gevel waar je het zelf kan opkuisen tenminste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in