Maandagavond raakte op de gemeenteraad bekend dat Björn Anseeuw (N-Va) de strijd aangaat met sluikstorten in Oostende. Sluikstorten blijft een probleem in Oostende en dit ondanks het gratis containerpark.

Om Oostende properder te maken kondigde Anseeuw maandag op de gemeenteraad een aantal nieuwe maatregelen aan.

foto: Didier Brissinck

Meer afvalstraten

Heel wat tweede verblijvers maken gebruik van de afvalstraten. Hierdoor is het aantal gevallen van sluikstorten gedaald. Voor de burger is het ook goedkoper om gebruik te maken van een afvalstraat. Huisvuilzakken zijn een stuk duurder dan een afvalstraat. Bovendien kan PMD, glas en papier er ook gratis achtergelaten worden.

De afvalstraten zullen waar mogelijk worden uitgebreid, alleen is de kostprijs voor de aanleg van zo een afvalstraat een tegenvaller. Per afvalstraat kost de plaatsing alleen 100.000 euro. Concreet het stadsbestuur zou er graag veel meer plaatsen maar daarvoor is geen budget beschikbaar.

De afvalstraat aan de Kapellebrug is momenteel een pijnpunt omdat die veelvuldig vol is.

Afvalstraten hebben een paar pijnpunten

Het klopt dat het betaalsysteem regelmatig eens dienst durft te weigeren zegt Anseeuw. Daarnaast is het ook een probleem dat mensen er zakken proberen in te stoppen die veel te groot zijn. Hierdoor blokkeert het systeem en dat zorgt voor overlast en veel vuilnis naast het systeem.

Er werden nu telefoonnummer aangebracht op elke container met daarop het nummer van de technische dienst.

De afvalstraten aan het Mercatordok en de Kapellebrug zullen groter worden gemaakt zodat ze meer afval kunnen verwerken.

Telefoonnummer tegen sluikstorten

Vanaf heden is er ook een meldpunt voor sluikstorten. Heb je een plaats gezien waar vuilnis ligt? Dan kan je vanaf nu terecht op het gratis nummer 0800/92 491

Via dit nummer zal dan zo snel mogelijk actie wordt ondernomen.

1 REACTIE

  1. vuilstraten goedkoper? ze vragen om er zakken in te steken van max 25 liter…. dit is dan 0.50 € In de restafval zak van de stad kan ik 3 x 25 liter kwijt. dus de afvalstraat zou me dan 1.50€ kosten, en nu “maar” 0.70€ dus hoezo goedkoper?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in