Sinds vanmorgen zijn de containerparken in Oostende terug geopend, dat is wel onder zeer strikte voorwaarden, en dat lokt veel volk. Vooral bij het containerpark in Zandvoorde is het lang wachten en staat een lange rij auto’s te wachten.

In het containerpark gelden een aantal voorwaarden, zo moeten de afstandsregels gerespecteerd worden. Ook mogen maar een beperkt aantal mensen het containerpark op hetzelfde moment betreden. Dat zorgt ervoor dat er lange wachtrijen staan om het containerpark binnen te rijden.

Stad Oostende vraagt de mensen wel uitdrukkelijk om niet naar het containerpark te gaantenzij het echt niet anders kan. Wie zijn of haar bezoek nog even kan uitstellen, wordt gevraagd om dat te doen.

  • Zo worden er voorlopig maximum 5 bezoekers tegelijk op het park toegelaten. 
  • De andere bezoekers moeten in de wagen wachten tot ze mogen binnenrijden.
  • Bezoekers moeten ook alleen komen. 
  • De parkwachters kunnen omwille van de social distancing niet helpen met het inladen van de containers. 
  • We vragen bezoekers op het park ook om te wachten op het signaal van de parkwachter om naar een bepaalde container te gaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat er plots twee of drie bezoekers aan dezelfde container staan. 
  • Elke dertig minuten worden de toegangscontrole en de trapleuningen aan de containers gereinigd
  • Met asbest en kringloopgoederen kun je voorlopig niet terecht op het containerpark.

Deze afspraken zijn nodig om het containerpark te kunnen openhouden. Voor wie zich niet aan deze afspraken houdt, en de instructies van de parkwachters niet opvolgt geldt een nultolerantie. Stad Oostende heeft hierover ook goede afspraken gemaakt met de politie, die kordaat zal optreden als het nodig is.

Door het beperkt aantal bezoekers dat tegelijk binnen kan zullen de containerparken  sowieso veel minder bezoekers kunnen ontvangen dan in normale omstandigheden. Stad Oostende herhaalt daarom nog eens de oproep om niet naar het containerpark te gaan, tenzij het echt niet anders kan. De veiligheid en volksgezondheid blijven het allerbelangrijkste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in