Zaterdag was er een lange gemeenteraad waarin de meerjarenplanning van Oostende voor de komende vijf jaar werd besproken. Er was al heel wat kritiek op de verschillende beslissingen die het stadsbestuur wou nemen maar nu had de oppositie ook heel wat vragen bij het afvalbeleid dat Oostende gaat voeren.

Een paar weken geleden raakte al bekend dat d’Ostendenoars vanaf nu nog maximum 12 keer per jaar naar het containerpark mogen. Die twaalf beurten blijven gratis maar daarna mag je het containerpark niet meer binnen en moet je dus zelf een oplossing zien te vinden voor je afval. Op deze beslissing kwam er al veel kritiek, meer dan 3.000 Ostendenoars gaan nu jaarlijks meer dan 12 keer naar het containerpark en worden door deze beslissing getroffen.

Geen ophaling meer van grof huisvuil

Grof huisvuil wordt in Oostende niet langer opgehaald, opnieuw een manier om op de kosten te besparen. Op die manier wordt de dienstverlening die Stad Oostende aan zijn burgers verleent steeds verder afgebouwd.

In Oostende heb je gemiddeld bekeken een oudere bevolking, veel van die mensen beschikken niet over een wagen en kunnen dus zelf hun grof huisvuil niet kwijt. Voor die mensen zal er geen andere oplossing zijn dan een gespecialiseerde firma in te huren of om een container te huren.

Beide alternatieven zijn veel duurder dan de gratis ophaling van grof huisvuil. De kans bestaat dan ook dat er opnieuw meer afval in Oostende gedumpt zal worden maar dat weegt blijkbaar niet op tegen de besparing die de stad hier wil doorvoeren.

De oppositie stelde dan ook voor om het de ophaling van grof huisvuil betalend te maken tegen een kleine vergoeding. De meerderheid had hier geen oren naar want volgens Anseeuw maken de Oostendenaars meestal maar één keer in hun leven gebruik van deze dienst.

Het voorstel werd goedgekeurd door de meerderheid waardoor er vanaf 01 januari 2020 geen ophaling van grof huisvuil meer doorgaat.

Al meer dan 3.100 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

3 REACTIES

  1. Wat mij in heel deze idioterie opvalt is dat het Oostends bestuur niet de minste empathie heeft met mensen die niet over een auto beschikken. Tot deze categorie mensen horen onderandere personen met een handicap, hoogbejaarden, personen in armoede. Nu verplicht de stad deze mensen dus met hun afval te blijven zitten wat ongetwijfeld het sluikstorten in de hand gaat werken.. Het stadsbestuur kan toch echt niet verlangen dat mensen met beperkingen al hun grof vuil met het openbaar vervoer naar het containerpark brengen omdat de stad weigert mensen in nood nog bij te staan.

  2. Wat een asociale maatregel is dit. Onder het alibi van één iemand die 120 keer langsging in het containerpark wordt elke oostendenaar nu eventjes voor schut gezet. Ik heb een huis en een tuin. Maximum 12 keer per jaar mijn gras afrijden dan? En mijn afval verder langs de straatkant gooien? Me dunkt dat enkel de betonboeren in Oostende nog goed bediend worden…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in