Sinds enkele jaren zijn ze ook in het Oostendse straatbeeld opgedoken, de zogenaamde afvalstraten. Afvalstraten zijn straten waarin ondergronds afvalcontainers ingeplant worden en waar bewoners zo ten allen tijde hun vuilnis kunnen achterlaten tegen betaling.

In Oostende loopt het tijdens de zomer helemaal fout met deze afvalstraten. De foto’s op Facebook en in onze mailbox zijn niet meer bij te houden. Het valt ons ook op dat de vuilnis steeds maar erger wordt.

Gebrek aan respect en meeuwen

Mensen dumpen hun zakje veel te vaak naast de container (want dan moeten ze niet betalen) ofwel zijn de containers vol of werkt het muntsysteem niet. Vooral de luiheid van de mens, als het niet werkt neem dan gewoon je vuilnis mee naar huis of ga naar een andere afvalstraat op zoek….

Hierdoor stapelt het vuilnis zich op naast de containers en dat is dan weer ideaal voor de meeuwen die hierdoor een paar makkelijke maaltijden kunnen versieren. Ze scheuren alle zakken open en zorgen dus voor veel vuilnis en lawaai.

Hoe moet het nu verder?

In de komende jaren worden er in Oostende nog meer afvalstraten ingepland maar als je ziet hoeveel overlast de huidige inplantingen al met zich meebrengen dan kan je je afvragen als deze afvalstraten wel de oplossing zijn?

In Nederland zie je deze afvalstraten ook, maar nooit zie je daar een vuilniszak naast staan.

Het is jammer om zien hoe onze stad erbij momenten bij ligt….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in