Vanaf vrijdag 22 mei 2020 worden meer wagens tegelijk toegelaten op de Oostendse containerparken in Zandvoorde en in de Vuurtorenwijk. Dat is perfect mogelijk zonder dat de sociale afstand in het gedrang komt en zal de wachtrijen beperken.

Omwille van de maatregelen tegen het coronavirus gingen de Oostendse containerparken opnieuw open vanaf 7 april, maar met een beperkte capaciteit. Er werden vijf wagens tegelijk toegelaten. Dat betekende dat er op de piekmomenten soms lange wachtrijen ontstonden.

“De ervaring van de voorbije weken leert ons dat we perfect meer wagens tegelijk kunnen toelaten, mits inachtneming van veiligheidsmaatregelen zoals social distancing. Bijkomend voordeel is ook dat we de wachttijd aan de containerparken gevoelig kunnen verkorten,” aldus eerste schepen Björn Anseeuw.

Op basis van de ervaring van de voorbije weken, past Stad Oostende vanaf vrijdag 22 mei dus de regeling aan. In het containerpark Zandvoorde (Klokhofstraat) wordt de capaciteit uitgebreid tot 10 wagens die tegelijk worden toegelaten. Ook het containerpark in de Vuurtorenwijk (Nieuwewerfkaai) verhoogt zijn capaciteit, dit tot 7 wagens. De nieuwe regeling zal daar van kracht zijn vanaf zaterdag 23 mei 2020, want dit containerpark is sowieso gesloten op vrijdag.

De andere afspraken blijven gelden:

 • Bezoekers die nog even moeten wachten vooraleer het containerpark binnen te rijden moeten in de wagen wachten tot ze mogen binnenrijden.
 • Bezoekers moeten ook alleen komen. 
 • De parkwachters kunnen omwille van de sociale afstand niet helpen met het inladen van de containers. 
 • We vragen bezoekers op het park ook om te wachten op het signaal van de parkwachter om naar een bepaalde container te gaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat er plots twee of drie bezoekers aan dezelfde container staan. 
 • Elke dertig minuten worden de toegangscontrole en de trapleuningen aan de containers gereinigd
 • Met asbest en kringloopgoederen kun je voorlopig niet terecht op het containerpark.

Deze afspraken zijn nodig om het containerpark te kunnen openhouden. Voor wie zich niet aan deze afspraken houdt, en de instructies van de parkwachters niet opvolgt, geldt een nultolerantie. Stad Oostende heeft hierover ook goede afspraken gemaakt met de politie, die kordaat zal optreden als het nodig is.

3 REACTIES

 1. Prima initiatief, de parkwachters waren ook niet blij met die beperkte capaciteit, komt ten goede van iedereen.
  Bedankt Schepen Anseeuw

 2. En wat als je zware planken hebt en je mag maar alleen komen. Daar mee is het probleem van oudere mensen die geen auto hebben en mebsen met een beperking zoals ik. Hoe moeten wij ond matriaal naar het container park doen. Wij hebben ook recht om. 12 keer per jaar te gaan. Wij mieten maar bellen en het kost 45 euro per uur per persoon die mee is met die camion. Ze zouden beter dat grofhuisvuil zoals vroeger doen 1 maal in de maand dat was een win win situatie mensen die het moeilijker hadden als ze iets zagen dat ze nog konden gebruiken mochtend het mee nemen tot een bepaald uur en er werd minder in de vuilbak gesmeten. Sorry dat is mijn mening daar over

 3. Al die lange rijen tonen aan dat er in Oostende nood is aan een derde containerpark aan Raversijde.Moet niet supergroot zijn.Zoals op de OPEX is al voldoende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in