Vanavond kwam de afvalkalender opnieuw ter sprake op de gemeenteraad, John Crombez vroeg zich af wat er allemaal fout is gelopen met de afvalkalender. De kalender heeft heel wat vertraging opgelopen en ook bij de bedeling van de kalender is het nog eens fout gelopen.

Veel mensen vroegen zich af waar de afvalkalender 2020 bleef, het heeft dit jaar lang geduurd vooraleer we hem in de bus kregen. In de laatste maanden van 2019 werd beslist om de dienst ophaling van grof huisvuil af te schaffen, bij de opmaak van de kalender was hiermee geen rekening gehouden. Gevolg de meer dan 60.000 kalenders waren niet bruikbaar, al deze kalenders werden in de vuilnisbak gegooid. Bovendien moesten alle kalenders herdrukt worden, hoeveel die herdruk gekost heeft dat weten we niet maar dat zal al snel een paar duizenden euro zijn.

De herdruk van de kalender kost tijd waardoor de levering van de afvalkalenders vertraging opliep.

Bedeling loopt fout, foute kalenders in foute wijken

Toen de kalenders eindelijk gearriveerd waren werden ze snel bedeeld, in die haast werden een aantal fouten gemaakt. Hierdoor kregen bepaalde wijken een afhaalkalender die niet voor deze wijk bestemd was. De fout werd snel opgemerkt en in minder dan een dag werden de juiste kalenders verdeeld volgens Anseeuw.

Geen tombola meer

Ieder jaar kon je op de afvalkalender een nummer vinden, met dit nummer kon je een vuilniszakken winnen. In het kader van verdere besparingen werd dit afgeschaft.

4 REACTIES

    • Hier ook nie!!! Sorry, toch maar een MISSE wat betekent dat we al 2 volle zakken hbb staan en een 1/5 maar omdat ze zo VER- SCHRIKKELIJK goedkoop zijn zet ik deze normaal morgen nie buiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in