Vandaag wordt er door de stadsdiensten gestaakt de reden voor de staking is de privatisering van bepaalde diensten van de stad Oostende. Werknemers met meer dan 30 jaar dienst zouden nu voor een private firma moeten gaan werken en dat zet kwaad bloed.

De stakers trokken vanmorgen van aan het Sociaal Huis in Oostende naar het stadhuis, tientallen mensen liepen mee in de stoet die vooral rood en groen gekleurd is. Daarna namen ze het stadhuis in waar er enkele korte toespraken werden gehouden door vakbondsafgevaardigden.

Tot een gesprek met het stadsbestuur kwam het niet, Tommelein had gisteren al laten weten dat hij niet wil praten met mensen die staken. Bovendien insinueert Tommelein dat de staking een gevolg is van een politiek spelletje van de Sp.a. Op 14 december ligt de finale beslissing voor in de gemeenteraad van Oostende, de vakbonden hopen dat het stadsbestuur zijn beslissing zal terugdraaien. Tot dan mogen er acties verwacht worden.

Het is wel zo dat er ook heel veel diensten niet staken en dat de meerderheid van het stadspersoneel vandaag gewoon aan het werk is gegaan.

KerstKerst

Al meer dan 2.800 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in