Proper Strand Lopers en Deliveroo pakken zwerfvuil in Oostende aan

Het is heerlijk vertoeven aan onze Belgische kust. Echter blijft er na zo’n dagje op het strand vaak (te) veel afval achter. Alleen al in de badstad Oostende werd vorig jaar bijna 300.000 liter zwerfvuil opgeruimd. Jammergenoeg, neemt dit aantal elk jaar toe.  Op 8 augustus eerder deze maand was het dramatisch en werd er op een avond meer dan 2.000 liter zwerfafval gevonden. 

Om de zwerfvuilproblematiek aan te pakken, kwam Oostendenaar Tim Corbisier vier jaar geleden op het idee om een burgerinitiatief op te zetten om de stranden van Oostende proper te houden. Het resultaat? Tijdens de zomermaanden ruimen vrijwilligers van de Proper Strand Lopers – ook wel bekend als #destrandhelden – elke avond een stuk duin of strand op, onder het toeziend oog van Kevin Pierloot.

We zijn ervan overtuigd dat we de toekomst zelf in handen hebben.  En iedereen kan daar letterlijk met eigen handen zijn steentje aan bijdragen. Zwerfval op strand en de plastic soep in de zee aanpakken is een enorme uitdaging en dat doen bij een prachtige zonsondergang is dubbel winst en uiterst nuttig.“, vertellen de initiatiefnemers van de Proper Strand Lopers

Bezorgservice Deliveroo, die sinds het begin van de zomer in de badstad actief is, maakt met veel trots deel uit van het initiatief. 

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder bij Deliveroo, reageert: “Dit is waarschijnlijk een van de vreemdste zomers die velen van ons hebben meegemaakt. Nog nooit waren we zo blij om te kunnen genieten van onze mooie Belgische stranden. Terwijl iedereen via Deliveroo lekkere gerechten nu ook op het strand kan laten leveren, is het voor ons ook belangrijk dat we er voor zorgen om ze schoon te houden. Samen met Proper Strand Lopers willen we zij die helpen extra aanmoedigen en bedanken voor de inzet.”

De Deliveroo Beach CleanUp vindt elke zaterdag plaats aan de strandcabine van de Proper Strand Lopers, rechts van de Westelijke Strekdam om 19.30 uur. Vrijwilligers van #destrandhelden voorzien de deelnemers van het nodige materiaal voor een uurtje afval verzamelen op het strand. Bij elke volle emmer met afval, krijg je als beloning een Deliveroo voucher ter waarde van € 10,-. Deze voucher is uiteraard geldig voor bestellingen bij één van de meer dan 30 Oostendse restaurants, waar koeriers in slechts twee maanden reeds 7.170 km aan bestellingen afgelegden – dit is gelijk aan de afstand tussen Oostende en Miami! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in